Heb je vragen?

Het beste online via onze webshop.

Je kunt ook één van onze showrooms of een beursbezoeken waar we aanwezig zijn.

Heb je liever een individueel advies? Neem dan simpelweg contact met ons op. Ons team ziet je aanvraag graag tegemoet.

Omdat het bij een Skycamp daktent gaat om een groot product, wordt deze verstuurd op een pallet.

  • Het verzenden vanuit ons centraal magazijn in Bochum naar een adres in Duitsland kost € 169,-

Overige landen*:

  • Het verzenden naar een adres in Nederland kost € 229,-
  • Verzenden naar Oostenrijk, Italiëkost € 349,-
  • Verzenden naar België, Luxemburg, Polen, Tsjechiëkost € 289,-
  • Versturen naar Zwitserland kost € 359,- netto, plus douanekosten.

Omdat de kosten van het verzenden in sommige landen afhangt van het leveradres, kun je dit het beste aanvragen middels het contactformuliermet je huidige leveradres.

Gratis afhalen

Natuurlijk kan de daktent ook kostenloos worden afgehaald op onze vestiging in Bochum. Let er daarbij op, dat de daktent is verpakt in een 230x150x44cm grote doos en niet in een kofferbak past. Kom daarom bij het afhalen met een grote bus, of aanhanger, of overweeg de montageservice door ons team.

* Letop: prijzen kunnen variëren per afleveradres. We zullen je in dit geval vooraf contacteren.

De daktent kan op bijna iedere auto, die een dynamische daklast van ten minste 75 kg heeft, worden gemonteerd. Je hebt hiervoor 2 dakdragers/dwarsdragers nodig. De daktent wordt dan met het meegeleverde montagemateriaal aan de dakdragers/breedtedragers gemonteerd. Montage direct op de dakrails wordt niet geadviseerd, omdat hier de afstand tussen dak en daktent te gering is en het montagemateriaal krassen kunnen veroorzaken. Je hebt dus ook bij een dakrailing nog steeds dakdragers/breedtedragers nodig.

We kunnen bij de aanschaf meteen passend dakdragers voor jouw auto aanbieden.

Maar samen met mij weegt de daktent tog veel meer dan 75 kg?

Bij de meeste voertuigen is de daklast tussen 75 kg en 100 kg. Dit is de daklast in rijdende toestand. Bij stilstand mag het gewicht dat op het dak ligt, beduidend hoger zijn.

Een interessant artikel over dit thema vind je hier

Ja, je hebt hiervoor wel een frame, dat over 2 breedtedragers beschikt, nodig. De cabine moet sterk genoeg zijn om een dynamische daklast van 75 kg te kunnen dragen.

De Skycamp daktent weegt ongeveer 74 kg en kan tot 400 kg dragen. Let erop dat het exacte gewicht van de daktent in verband met de handgemaakte hardcover licht variëren kan.

De daktent biedt iets plaats slaapzak en kussen.

Omdat het klappende gedeelte in de daktent vouwt, moet het beddengoed geheel naar achteren, richting hardcover worden geschoven. Het achterste gedeelte, heeft in verband met het aerodynamische ontwerp, meer ruimte dan het voorste gedeelte.

Probeer echter niet teveel beddengoed in de daktent op te bergen. Wanneer je moeite ondervindt om de hardcover te sluiten, haal dan het teveel aan beddengoed uit de daktent en doe dit in de auto.

Let op dat wanneer je de onderlegmatras gebruikt, dit de ruimte in de daktent verkleint. In dit geval raden we aan, je het beddengoed compleet in de auto op te bergen.

Heel eenvoudig! Je hebt alleen een inbussleutel (meegeleverd) nodig.

Dankzij het gebruik van lichte materialen van de Skycamp daktent, is het gewicht slechts 70 kg en kan daarom met 2 personen op het dak worden getild. Plan voor de eerste keer 30 minuten in voor de montage. Wannneer je het een aantal keren hebt gedaan, kost het je nog maar 10 minuten.

Ja, wij adviseren om bij de demontage van de daktent, deze gelijktijdig met de dakdragers eraf te halen. Op deze manier heb je de daktent meteen op de juiste positie voor de volgende montage. Tijd onder 5 minuten.

Je hebt een dakdrager en een meegeleverde inbussleutel nodig om de klemmen om de dakdrager te schroeven. Verder is al het montagemateriaal bij de daktent inbegrepen.

Ja, om de tent te sluiten, doe je alles in de omgekeerde volgorde. Eén persoon kan de daktent moeiteloos sluiten. Kijk hier hoe eenvoudig het is.

Ja, de standaard ladder is geschikt voor opbouwhoogtes tot 210 cm. Van 211 cm tot 239 cm is er een ladderverlenging.
Voor hogere voertuigen, zijn er wellicht andere mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

De Skycamp daktent wordt met vier klemmen aan de dakdragers gemonteerd.Ook al is het lastig om de daktent onopvallend van het dak te halen, zijn er de anti-diefstal montagebeugels om je extra zekerheid te geven.

Zoals in de handleiding vermeld, wordt een minimale afstand van 76 cm aangegeven (voor de grote Skycamp 2.0 en 3.0). Bij mijn auto is dat slechts 65 cm?

De aangegeven 67 cm is de afstand, waarme iKamper allerlei tests heeft uitgevoerd, omdat het grootste deel van de voertuigen deze afstand minimaal heeft.
We weten echter, dat er klanten zijn die onze producten ook met een kleinere afstand monteren. Er zijn ons hier geen problemen van bekend.
Samenvattend kunnen we stellen dat: “ja, een kleinere afstand is mogelijk, maar we kunnen hier geen verantwoordelijkheid voor nemen.”

De tentstof bestaat uit een hoogwaardig en zwaar gemengd katoen, ook wel als technisch katoen of polycotton bekend. De vezel is een kunstwerkje bestaande uit katoen en polyester en verenigt de voordelen van een natuurlijk product met die van een high-tech materiaal. De uitkomst is een sterke, ademende stof dat aangenaam aanvoelt, een goede vormvastheid heeft en voor het Europese weer perfect is.

Terwijl je met vele factoren rekening moet houden (temperatuur, vochtigheidsgraad, wind enz.), gebruiken onze klanten onze daktenten zowel in de zomer als in de winter. De ademende eigenschap van het polycotton / gemengd katoen, maakt het een ideale reisbegeleider voor zowel het kamperen in de zomer als in de winter; de aluminium honingraatstructuur bodem incl. de matras biedt een goede isolatie in de winter.

Afhankelijk van je vakantiebestemming, kan het uitgebreide assortiment aan accessoires natuurlijk nog aangenamer maken. Zo kan bijvoorbeeld de binnentent in koudere gebieden gebruikt worden om condensvorming te verminderen en gelijktijdig een betere warmte-isolatie te bereiken.

Op hete dagen, kan de tropentent voor verkoeling in de nacht zorgen en biedt een overgelijkbaar vrijheidsgevoel.

We hebben hele coole verwarmingssystemen voor onze daktenten in ons programma, welk zelfs bij sneeuw en ijs de daktent gezellig warm houden. iKamper richt zich voornamelijk op elektrische en petroleumverwarming, welke speciaal voor outdoorgebruik zijn ontwikkeld en getest.

Elektrische verwarming is voor ons altijd de eerste keus!
Compact, snel inzetbaar, goed regelbaar en wegens de stroomtarieven op campings, ook vaak de meest gunstige variant. Extra opbergruimte voor een brandstof is niet nodig. Daarnaast kun je deze verwarmingen ook thuis gebruiken, wanneer je de tent bijvoorbeeld moet laten drogen.

Petroleum en gasverwarming raden we aan, wanneer je zelfvoorzienend wilt zijn. Petroleum en gas is onderweg in bijna iedere bouwmarkt te verkrijgen. Wij adviseren: neem altijd een kachel mee! Ook in bekende warme regio’s, zoals Zuid-Europa, kan de temperatuur in de nacht sterk afkoelen en niets is dan zo erg dan het koud hebben.

Normaal gesproken niet. Door de speciale drukimpregnering is na-impregneren niet nodig. Uitzondering is wanneer de tent heeft blootgestaan aan chemische stoffen, zoals bv. schoonmaakmiddelen. Op deze plekken moet je nadien de tent met impregneerspray behandelen.

Belangrijk, gebruik geen haarspray, deospray of soortgelijke sprays in de tent. De impregnering kan door vrijkomende chemicaliën beïnvloed worden.

Ongeveer 160 kg. Voor maximale veiligheid moet de ladder onder de ideale hoek staan (idealiter 70 graden).

Om merkrechtredenen heette de Skycamp voorheen Sky4x. Einde 2018 zijn de verschillende partijen overeengekomen dat de juiste naam Skycamp ook mag worden gebruikt in Europa.